Wednesday, December 31, 2014

Selamat Tinggal 2014

Assalamualaikum hai semua pembaca. Dah lama aku tak celoteh kat sini, so dah macam awkward pulak rasanya bila mula type kat blog ni. Tapi apa pun aku akan cubalah aktif balik berblogging sebab tahun depan dah tak terlibat dengan aktiviti dalam perkhidmatan bagai... but hey, life goes on kan? Hidup kena enjoy every bit! 

To let you know, tahun 2014 ni tahun yang agak mencabar buat aku. Tahun ni lah aku mula sambung belajar, menang pertandingan dan join banyak konvensyen sampai ke tahap yang agak membanggakan. Secara tak sengaja aku capai banyak benda, dan insyaAllah tahun depan harap dapat capai yang lebih baik. Tak lupa juga, sepanjang perjalanan hidup tahun 2014 aku jumpa ramai orang baru, dan hopefully semua kenalan ni akan keep on contact sampai bila-bila.

Dalam suka mesti ada dukanya, dengan macam-macam dugaan buat Malaysia, aku harap tahun 2015 akan memberi kebaikan dan keamanan buat Malaysia. Amin.

Apa-apa pun, all the best buat semua pembaca blog ini! (Eh, ada ke yang baca?) Jumpa lagi tahun depan! Happy New Year!

Thursday, May 1, 2014

Short Update

It's been four months of me becoming a student again and tomorrow I will be taking my first major exam paper since 2011. Hopefully, everything will turn out well. Wish me luck! And not to forget, Happy Labour Day, people! Enjoy your holiday!

Saturday, November 2, 2013

Colors


New favorite from Yuna - Colors. Happy weekend people! Happy Diwali

Wednesday, October 23, 2013

Monday, October 14, 2013

Galaxy Note 3 Battery Life


I've been using Note 3 for about weeks and found out that the battery life was good compared to my previous Note. Since I am a heavy data user (agak la sikit) with all those Facebook-ing, Instagram-ing, Flipboard-ing and such (oh no, I'm not playing games), the battery still stand up for the whole day.

Note (I'm using 3000mAh)

Note 3 (3200mAh)
Take note on the on screen time comparison between Note and Note 3. Three times longer!