Sunday, October 14, 2012

Majlis Konvokesyen Institusi Latihan Kementerian Kesihatan Malaysia 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nampak tak tajuk pun dah panjang dan skema je ayatnya. So memang nak update ala-ala skema pun! Anyway, semalam (13 Oktober 2012) merupakan hari konvokesyen tuan blog ini. Maklumlah kali pertama menyertai konvokesyen kan, so agak blur sikit dengan apa yang akan terjadi.

Taklimat pemakaian jubah dan atur cara majlis

Besties sempat meyempat pose

Geng bas sekolah

Hari pengambilan jubah (12 Oktober 2012) memang agak serabut sikit, but still we manage to settle everything before Jumaat. Actually this is the second time Kolej Sains Kesihatan Bersekutu (KSKB) Sultan Azlan Shah (previously known as KSKB Ulu Kinta) organizing this big event. [here] event Pesta Konvokesyen ILKKM 2011. OK, stop dengan ulasan, tak tahu apa nak tulis dah, so tengok je lah gambar hari konvokesyen (13 Oktober 2012) ek!

Baru sampai lepas parking. Cuaca suam-suam kuku je

Masa ni muka fresh marvelous lagi

Test shot sikit!

Inilah keadaan tengah hari di KSKB. Keadaan dah mula hujan renyai-renyai.



Gambar dalam Dewan Seri Perdana tak dapat nak ambil. So kita teruskan dengan gambar selepas pengambilan diploma di luar dewan!


Still kena maintain walaupun muka sudah mula berkilat



Gambar dengan mak! Muah

Anak ayah!

Dengan adik!

Dalam sibuk bergambar terserempak pula dengan Hakim! First time jumpa

Yati, Yani and Yuma? Eh!

Lepas bergambar-gambaran di dataran, tak nampak la sudah member-member yang lain. Mungkin mereka dah bersiap-siap nak hantar jubah, al maklumlah semuanya datang dari jauh. So aku pun berlegar dari situ dan ke tempat penghantaran jubah dengan rasa hampanya..

Tipulah kalau konvo tak pack macam ni kan!

Dalam mood yang berasa sangat super-duper hampa sebab ramai yang dah balik (kononnya, aku pun tak tahu) aku pun hantarlah jubah. Jalan nak balik punya pack ikan sardin, aku terserempak dengan deme-deme tepi lorong-lorong sempit ni.. Apa lagi, terus sambung bergambar!


Sembang punya sembang kejap, kami bersetuju meneruskan acara petang dengan mencari penyelaras kumpulan kami. Iaitu bapa otai yang telah menjadi tunggak kumpulan 25.

Jumpa akhirnya! Encik Jalil

That's it, tamatlah sudah "journey" hari konvokesyen aku. (Journey la sangat!) Memang penat, tapi seronok dapat jumpa member-member yang semuanya sudah bekerja di serata semenanjung Malaysia. Panjang umur jumpalah kita nanti. InsyaAllah.. Cuma rasa terkilan sedikit sebab tak dapat nak jumpa dengan para pengajar yang telah banyak mendidik kami. Tapi apa boleh buat, takde rezeki.. Maybe next time!

Apa-apa pun, aku teruskan entry ini dengan gambar-gambar candid dan sekodeng secara tidak sengaja sepanjang Majlis Konvokesyen ILKKM 2012.

Maaflah bro, gambar anda sudah termasuk dalam threetees!

Di luar blok akademik..

The other side of asrama lelaki..

Ikhwan and family spotted!

Another pink hoodies spotted!

Surau menjadi tempat rehat buat ahli keluarga yang hadir..

Ini pula keadaan parking post-graduation


Happy Graduation Friends! Till We Meet Again!

10 comments:

  1. Replies
    1. Thanks shira! Congrats to you too! ;)

      Delete
  2. Cantik nyer building. Tak sangka ada kolej cantik kat Ulu Kinta.
    Gambar pun cantik! Congrats Umar! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, building memang cantik! Tak sangka kan UK ada kolej macam ni. Thank you bro Zamri! :D

      Delete
  3. cntik laaa kolej ni..

    SELAMAT BERKONVO yee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! mmg cantik! jeles tak dapat kolej mcm ni! anyway, tq AFA ;)

      Delete
  4. waaatahniah !!! mabruk !!! sy ni 6 taun lg bru grduate

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih drzirakudo! pejam celik pejam celik tamatlah 6 tahun tu :)

      Delete