Wednesday, April 11, 2012

Kalimah "Allah" Di Langit?

Assalamualaikum dan hai pembaca.. Harini ini, 11 April 2012 satu lagi gempa bumi besar melanda dunia. 8.9 magnitude quake, with aftershock scaling 8.2.. 8.9 memang tak dapat dibayangkan. Last time pun aku dapat merasa 5.5 magnitude semasa berada di New Zealand tahun lepas [here] Masa itu, satu rumah  (dengan lampu ceiling, pintu, tingkap, almari semua) bergegar. Sebelum gempa bermula, satu bunyi yang kuat (seperti bunyi keretapi lalu) akan didengari. Masa itu juga aku berada di pusat gempa, (di Christchurch) so gempa itu sangatlah seram dan tak dapat nak describe.. Anyway, baru je senja tadi aku saja mendongak ke langit, seperti setiap petang menunggu azan Maghrib, lalu terus aku mencapai kamera dan menangkap gambar ini..


Tak tahulah is it just me atau anda juga perasan.. Allahuakhbar

9 comments:

  1. subhanallah - o btw umar - may i know ur template design dapat kat ne - ada option laen ta - nak link bole? preeeetttty please

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pakai template "simple" kat blogger. then i editted something which i pun tak tahu whatever yg i ediited tu. huhu

      Delete
  2. template simple ea - kat blogger free template ke ?

    ReplyDelete
  3. subhanallah..

    *tapikan AFA x nmpk laa..yg belah mne ek???

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti saya upload gambar lagi 1..

      Delete
  4. subahanallah, bukti kebesaranNya

    ReplyDelete