Wednesday, January 11, 2012

Homemade Macaroni Pie

The Macaroni Pie

Assalamualaikum and hye readers! Macaroni pie ini aku buat masa new year hari tu. Saja tiba-tiba rasa nak terbuat dan experimenting. And so like the previous one, this is my first time, so I didn't expect it to be perfect. Anyhow, wallah! It turn out great! It taste better compared to the lasagna I made last time. Ramuannya tak banyak dan tak susah, hanya sedikit kemahuan dan kasih sayang! Ewah

Cheese itu penting!

I cover the top with mozzarella cheese

Lepas bake

Inilah rupanya

Ready to serve

Jemput makan.. Eh! tengok gambar

The main ingredient yang digunakan adalah macaroni, pasta sauce, cheese and eggs! Yang membezakan antara setiap chef adalah cara melakukan dan special ingredient yang digunakan. Take note, Italian herbs is the key!

*Practice makes perfect!

21 comments:

  1. @Hamdi: yang ni mmg sedap! cheese and egg! siapa boleh tolak! :P

    @azam azaris: batuk? *hulur strepsil!

    ReplyDelete
  2. @Hamdi: Pos laju? rasanya Postman yg makan! haha

    ReplyDelete
  3. aarrgghh!! tekanan, tekanan tgk entry ni. sedapnyeeee..... huhu

    ReplyDelete
  4. @khalila: eh jangan tekanan! nanti tertekan! haha ;p

    ReplyDelete
  5. kruuuk kruukk.

    huwaaaa. da lapar tengok gmbar mkanan. dapnyeww~

    p/s: nak resepi boley?

    tehee~ :P

    ReplyDelete
  6. Saya ingin merakamkan ucapan berbanyak terima kasih di atas kesudian untuk mendoakan kesejahteraan buat adik Amir Safwan

    ReplyDelete
  7. @Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A): anak malaysia! hehe

    @nanabyte: nak resipe? InsyaAllah akan di post di entry yg lain

    @eelobor: sedikit sebanyk yg dpt dibantu.. yg selebihnya terserah kepadaNya

    ReplyDelete
  8. Bestnya! hanya mampu telan air liur je lah. hee

    ReplyDelete
  9. @siti hidayah: cubalah buat. senang je :D

    @MUHD SHAH JEHAN: kaaann!

    ReplyDelete
  10. nak recipe~..
    nak sedap dan mudah
    bahan2 pun tak banyak..

    hehehe

    ReplyDelete
  11. @syila may: eh ada ke yg mcm tu? nnt akan diusahakan

    ReplyDelete
  12. Ya Allah...Sedapnye..geram nengok...bila lah dapat merasa makanan sedap nih....

    ReplyDelete
  13. @Xan Adam: satu hari nnt. InsyaAllah

    @Eazy Izzuddin: sedap sangat!

    ReplyDelete